MAPES DE COLORS

MAPES DE COLORS cartografies compartides és un projecte participatiu i d’àmbit internacional. El seu principal objectiu és fomentar una ciutadania compromesa i creativa, capaç d’afrontar amb imaginació els nous reptes de la Globalització: el respecte pel medi ambient, la creació de nous vincles socials i l’intercanvi de coneixement.

La mirada de Yuri Com un nen que acaba de néixer, el primer astronauta que va veure la Terra des de la finestreta de la seva nau espacial va quedar meravellat. L’astronauta es deia Yuri. La Terra és blava ‘- va dir – i es poden distingir les muntanyes, les costes i les illes. Un jardí de colors i formes per on Yuri podia passejar la vista sense que els seus ulls ensopeguessin amb totes aquelles fronteres que havia après dels vells mapes.

Un nou planeta. Posant el millor de la nostra imaginació per utilitzar les noves eines que ens brinden els satèl·lits artificials, Internet i aplicacions com Google Earth, et convidem a descobrir un nou planeta: la Terra. I en un moment com l’actual, on la crisi climàtica, les migracions, la violència social o les pandèmies, sobrepassen les velles fronteres, recuperar aquella primera mirada que va deixar meravellat al nostre astronauta.



© Manuel Barrios

Design a site like this with WordPress.com
Per començar